Lening aanvragen

Het is nog niet geheel ingeburgerd, maar het aanvragen van een lening kan geheel op het internet. Zelfs online een hypotheek afsluiten bestaat tot de mogelijkheden. Doordat een lening doorgaans om een groot bedrag gaat zijn consumenten huiverig om deze op het internet af te handelen. Met de huidige wet- en regelgeving, die door de Autoriteit Financiële Markten wordt gehandhaafd, kunnen financiers zich niet veroorloven onjuiste adviezen of informatie te geven. Hieronder vallen ook onjuiste adviezen of informatie op de website van de aanbieders, want dat vormt vandaag de dag een belangrijk portaal om cliënten te verkrijgen. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het online aanvragen van een lening.

Op het internet een lening aanvragen

Tot in de jaren negentig was het heel gewoon om voor een lening naar de eigen bank te gaan en daar te laten voorlichten door de adviseur. Met de opkomst van het internet is er echter steeds meer informatie beschikbaar voor de consument over de verschillende leenvormen en aanbieders. Ook zijn veel tussenpersonen en banken zich meer op het internet gaan begeven en informatie op de website over de leningen gaan opnemen. De hedendaagse consument leest zich eerst goed op het internet bij verschillende websites in voordat het een keuze maakt uit een financier voor de aanvraag van een lening. Een lening aanvragen kan op de website van de financier waarbij u de benodigde gegevens in een formulier invult. De financier voert in de daaropvolgende 48 uur een eerste beoordeling uit en stelt vast of lenen voor u verantwoord is bij uw financiële situatie. Daarna neemt de financier contact met u op voor een persoonlijk gesprek en eventueel de lening met u af te sluiten.

Welke gegevens moet u voorhanden hebben

Om een lening via het internet aan te vragen dient u een aantal gegevens in een invulformulier op de website van de financier in te vullen. Deze gegevens zijn:

  • Gewenste leenbedrag
  • Gewenste leningsvorm
  • Gewenste looptijd
  • Doel van de lening
  • Persoonlijke gegevens: naam, geboortedatum, nationaliteit en burgerlijke staat
  • Eventueel gegevens over de woning: soort woning en woonlast
  • Contactgegevens
  • Leendoelen